Ce a înțeles Anca Buzoianu? Și ce ar trebui să înțeleagă și alți universitari!

A înțeles că UMF Cluj-Napoca NU este doar despre domnia sa și despre mandatul domniei sale (unul bun de altfel) în fruntea UMF „Iuliu Hațieganu”. A înțeles că într-o universitate, cultul personalității unui rector este nociv și controlul total contraproductiv. A înțeles să fugă de o umbrelă politică și să țină universitatea independentă de orice grup de interese din Cluj sau din afara orașului.

Mai mult, după ce s-a ținut de ce spunea Brâncuși, „necontenit să urci foarte sus” a înțeles și a doua parte a zicerii „dacă vrei să poţi să vezi foarte departe” iar faptul că astăzi mulțumește unui mentor și fost rector al UMF este un gest de educație și bun simț.

Da, de la prof. univ. dr. Anca Buzoianu, mulți universitari care se cred Dumnezei de moment au ce învăța și ce reține: Când ești sus, fii smerit, fii decent și amintește-i mereu pe cei care ți-au luminat cărarea.

Și da! Ne-a plăcut enorm textul de astăzi, semnat de rectorul Anca Buzoianu:

„Stimați colegi,

Astăzi, îi adresăm domnului prof. dr. Marius Bojiță, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 80 de ani, un sincer și călduros ”La mulți ani!”

După absolvirea Facultăţii de Farmacie din Cluj, în 1965, urmată apoi de obţinerea titlului de Doctor în Ştiinţe Farmaceutice, prof. dr. Marius Bojiţă a parcurs toate etapele profesionale: de la asistent stagiar şi diriginte de farmacie, până la prestigiosul titlu academic de profesor, apoi decan al Facultății de Farmacie, prorector și rector al universității noastre (2000-2008), instituţie căreia i s-a dedicat întreaga viaţă.

Împreună cu rectorul Oliviu Pascu, a dat o nouă anvergură universității noastre prin înființarea secțiilor cu predare în limbi străine – limba engleză, în 1997 și limba franceză, în 2000. Au fost vizionari și pionieri, iar noi vom continua să dezvoltăm ceea ce ei au clădit în urmă cu 25 de ani.

Domnul profesor Marius Bojită merită tot respectul și admirația noastră pentru distincția academică, cultura rafinată și bogăția umană întruchipate. Cu prilejul acestui deosebit moment aniversar, îi suntem recunoscători pentru valoarea adusă comunității noastre academice, pentru devotamentul și energia dăruite în slujba școlii medicale și farmaceutice clujene! Recunoașterea de care se bucură astăzi universitatea noastră este deopotrivă rodul implicării și al eforturilor sale!

Cu aleasă și profundă considerație, rector prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Frumoasă și generoasă poza în care apar și profesorii Irimie, Florian și evident, sărbătoritul zilei, prof. Bojiță.

Redacția Sănătate Info îi urează un respectuos „La mulți ani!” omului și profesorului Bojiță!

profesorii Irimie, Buzoianum Bojiță și Florian

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *