Swimathon, evenimentul care adună fonduri pentru micii pacienți ai Clinicii de Oftalmologie Pediatrică

Fundația Comunitară Cluj organizează o nouă ediție a evenimentului caritabil Swimathon, care în 2022 își propune să adune fonduri pentru dotarea cu aparatură modernă a Clinicii de Oftalmologie Pediatrică de la Spitalul de Urgență Cluj-Napoca, unde ajung copii din Cluj și județele vecine.

„În 2022 ne vedem din nou la bazin, în 12 noiembrie (ora 09.00 n.r.), dar mobilizăm comunitatea în jurul unei singure cauze: dotarea cu aparatură modernă a Clinicii de Oftalmologie Pediatrică Cluj. Pentru că este important, pentru copii, să vadă bine de mici.

După ce anul trecut am testat maturitatea donatorului clujean, adunând bani pentru funcționarea ONG-urilor, anul acesta vrem să testăm capacitatea ONG-urilor de a se uni pentru o cauză comună, propusă de comunitate.

Anul trecut, toate cele 9 ONG-uri care au participat la Swimathon și-au atins obiectivul de adunare de fonduri: am mobilizat aproape 200.000 de lei, pe care i-am dublat (după scăderea cheltuielilor de organizare), iar aceste fonduri au permis organizațiilor neguvernamentale să funcționeze cel puțin o jumătate de an fără a depinde de finanțări punctuale, acordate în baza unor proiecte.

Câte ONG-uri se vor alătura anul acesta cauzei pe care am identificat-o noi în comunitate? Și câți oameni vom reuși să aducem împreună?

Nu am uitat de misiunea de a sprijini sectorul neguvernamental local, așa că dăm înapoi ONG-urilor 25% din sumele pe care le vor mobiliza la Swimathon 12, iar banii pot fi folosiți în continuare pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare” au anunțat organizatorii.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *