Anca Buzoianu: Este o temă foarte importantă lansarea strategiei naţionale de combatere a bolilor cerebrovasculare şi cardiovasculare

La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţiegannu” din Cluj-Napoca a fost lansat, miercuri, procesul de elaborare a Strategiei Naţionale pentru Combaterea Bolilor Cerebrovasculare, eveniment care a fost prezidat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, alături de rectorul UMF „Iuliu Haţieganu”, prof. dr. Anca Dana Buzoianu și prof. dr. Dafin Mureşanu, director al Departamentului de Neuroştiinţe al UMF „Iuliu Haţieganu”.

Rectorul UMF „Iuliu Haţieganu”, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, a subliniat importanţa proiectului demarat: „Este o temă foarte importantă lansarea strategiei naţionale de combatere a bolilor cerebrovasculare şi cardiovasculare, un demers care are atât susţinerea Guvernului României, a Ministerului Sănătăţii, cât şi a Administraţiei Prezidenţiale. Acest demers este de o importanţă vitală pentru ţara noastră, care are ca principale cauze de mortalitate accidentul vascular cerebral şi complicaţiile bolilor arterotrombotice vasculare şi sunt convinsă că prin tot ceea ce se va defini în strategie viitorul pacienţilor cu accident vascular acut şi al asistenţei medicale va fi cu totul schimbat şi îmbunătăţirea supravieţuirii şi stării acestora după accidentul vascular cerebral va fi cu totul altul. Deci, calitatea vieţii pacienţilor va fi substanţial îmbunătăţită. Era foarte necesară această strategie, pentru că în România în primul rând se moare de complicaţii ale bolilor cardiovasculare şi cerebrovasculare, e ceva ce trebuia să facem chiar de mai mult timp”, a declarat Anca Buzoianu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *