O pacientă de 102 ani a fost operată cu succes la Cluj de cancer la rinichi

O pacientă de 102 ani a fost operată cu succes la Cluj de cancer la rinichi la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Cluj-Napoca.

„Cancerul renal (cancerul de rinichi) reprezintă a 8-a cauză de deces prin cancer dintre toate malignitățile, dar nu și pentru pacienta noastră în vârstă de 102 ani. La 2 săptămâni după intervenția chirurgicală minim invazivă efectuată de către specialistul IOCN, dr. Vlad Horia Schițcu conclude în urma controlului ca fiind extrem de favorabilă starea pacientei. 

În urma unei explorări ecografice de rutină, dr. Bogdan Ene din cadrul noului compartiment de explorări ale funcțiilor renale din cadrul Ambulatorului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca descoperă anomalia de la nivelul renal al pacientei si, astfel, aceasta ajunge în cel mai scurt timp posibil în Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Cluj-Napoca pentru tratamentul chirurgical.

După cum ne-au demonstrat atât pacienta de peste 100 ani, cât și medicul Vlad Schițcu, chirurgia laparoscopică (minim invazivă) NU ARE VÂRSTĂ și de asemenea, este un serviciu în cadrul IOCN decontat de CNAS, adică GRATUIT pentru toți pacienții”, transmit cei de la Institutul clujean.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *