Polaris Medical devine Spitalul Medicover Cluj: Peste 250 de cadre medicale și 190 de paturi! Servicii medicale după standarde europene!

Spitalul Medicover Cluj își deschide porțile, fostul spital Polaris din Suceagu devine astfel una dintre cele mai importante investiții în domeniul sănătății private din ultimii ani, realizate de Medicover România. Spitalul Medicover Cluj vine în sprijinul comunității locale cu unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii, o echipă medicală recunoscută la nivel național și o abordare multidisciplinară a afecțiunilor.

Pentru reconfigurarea spitalului, Medicover a realizat până la ora actuală investiții importante în noua structură chirurgicală prin amenajarea blocului operator și a sălilor de operație cu echipamente medicale de ultimă generație. Spitalul va continua să le ofere pacienților săi și servicii de recuperare, care se vor axa în principal pe recuperarea postoperatorie imediată.

„Dezvoltarea Spitalului Medicover Cluj reprezintă pentru grupul Medicover România o investiție pe termen lung cu focus pe inovația medicală adusă cu predilecție în domeniul chirurgical, cu obiectivul de a duce calitatea actului medical la cel mai înalt standard. Alături de dotările tehnice perfomante, ne bucurăm să avem deja formată o echipă de peste 250 de cadre medicale, dintre care peste 50 de medici specialiști și chirurgi, cu o vastă experiență practică națională, internațională și universitară, dispuși să colaboreze pentru a veni cu cele mai potrivite soluții medicale pentru pacienții noștri”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, Director General Medicover România, în cadrul unei conferințe de presă.

Spitalul Medicover Cluj este amplasat pe o suprafață de 58.000 de metri pătrați, structurat pe 5 nivele și dispune de 190 de paturi pentru spitalizare continuă, fiind printre cele mai mari unități spitalicești private din zona de nord-vest a țării. Spitalul Medicover Cluj furnizează:

 • Servicii medicale cu internare continuă în secțiile chirurgicale și de recuperare medicală
 • Peste 24 de specialități clinice în ambulatoriu: obstetrică-ginecologie, cardiologie, dermatologie, ORL, endocrinologie, gastroenterologie, reumatologie etc.
 • Servicii medicale paraclinice
 • Imagistică CT/ RX: Computer Tomograf/ Radiologie
 • Punct de recoltare analize de sânge
 • 190 de paturi pentru spitalizare continuă
 • 14 paturi pentru spitalizare de zi
 • 5 paturi destinate însoțitorilor.

Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților servicii integrate de diagnostic, tratament și îngrijiri la standarde internaționale. Infrastructura modernă, abordarea multidisciplinară și echipa medicală cu vastă experiență asigură cele mai bune practici în domeniul sănătății, totul pentru siguranța și confortul pacientului.

„Mă bucur să fiu partener al Spitalului Medicover Cluj, un proiect de anvergură și care în mod cert își va lăsa amprenta pozitivă asupra sănătății comunității prin vasta expertiză a medicilor și chirurgilor specialiști, a echipei medicale dedicate, precum și prin dotările tehnice de ultimă generație, devenind astfel chiar un reper de bune practici în sistemul medical privat din România”, a declarat Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, Spitalul Medicover Cluj

Blocul operator dispune de mai multe săli de operație, dotate la cele mai înalte standarde medicale, iar activitatea de Anestezie și Terapie Intensivă le va oferi pacienților suport și îngrijire postoperatorie. Dotările tehnologice moderne vin în sprijinul profesioniștilor care vor efectua intervențiile chirurgicale, tocmai pentru a contribui la siguranța, precizia și calitatea actului medical de care vor beneficia toți pacienții noștri. 

Pentru noi, spitalul fost Polaris, actual Medicover, este un vis mai vechi. Noi am încercat în urmă cu mulţi ani să deschidem un astfel de spital în Cluj, dar abia acum, cu sprijinul grupului Medicover am reuşit să facem acest pas. Împreună cu colegii mei de la Oradea am hotărât să dăm din experienţa noastră şi din grija faţă de bolnav, să dezvoltăm un spital care să poată performa: de la intervenţiile chirurgicale, chirurgie generală, ortopedie, la chirurgie infantilă, chirurgie robotică. Ne dorim ca acest spital să rezolve orice patologie chirurgicală! Încercăm să încheiem un parteneriat cu UMF Cluj pentru a putea pregăti rezidenţi şi studenţi, pentru a forma un centru de excelenţă în chirurgia robotică şi nu numai. Dorim ca în spitalul nostru să facem intervenţii chirurgicale robotice pentru ca tinerii medici chirurgi din România să poată fi acreditaţi în chirurgia robotică. În momentul de faţă, în Europa de Est nu prea există centre de chirurgie robotică acreditate care să poată da competenţe şi acreditări tinerilor specialişti chirurgi. Dorim să facem acest lucru la Cluj”, a subliniat doctorul Ovidiu Gogu Cacuci, din cadrul Spitalului Medicover Cluj. 

De asemenea, am încheiat un contract cu Casa de Asigurări şi mai mulţi pacienţi se pot adresa spitalului nostru. În momentul de față, Casa de Asigurări decontează parțial. Sunt decontate în totalitate: consultații, investigații imagistice, investigații de laborator, chimioterapie, care sunt în programele naționale. Acestea sunt decontate în totalitate, alte servicii sunt decontate parțial”, a încheiat dr. Ovidiu Gogu Cacuci. 

În cadrul Spitalului Medicover Cluj vor putea fi efectuate intervenții chirurgicale variate, precum proteze de șold sau reconstrucție ligamente încrucișate din chirurgia ortopedică, sleeve gastric din cadrul chirurgiei bariatrice, îndepărtarea diferitelor tipuri de tumori în chirurgia oncologică urologică, hepatică sau ginecologică, tratamentul polipilor sau rino-sinuzitelor în chirurgia ORL, tratamentul traumatismelor în chirurgia maxilo-facială sau tratamentul herniilor abdominale în chirurgia generală. Pacienții se pot putea adresa pentru urgențe din categoria specialități medicale și chirurgicale 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, Spitalul Medicover Cluj asigurând linie de gardă în regim permanent.

Inaugurarea activității chirurgicale din cadrul Spitalului Medicover Cluj și desfășurarea acesteia într-un mediu profesionist, la cele mai înalte standarde tehnice și medicale este un moment de referință pentru toată comunitatea clujeană. Faptul că avem deja formată o echipă solidă de medici profesioniști și reputați chirurgi, parte din mediul academic medical clujean, înseamnă un lucru extraordinar pentru pacienții noștri prin aceea că fiecare caz medical va fi abordat multidisciplinar, contribuind sinergic la îmbunătățirea sănătății pacienților și la oferirea suportului și confortului necesare în perioada postoperatorie”, a declarat dr. Radu Tudor Motocu, Director Medical, Spitalul Medicover Cluj.

Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților și aparținătorilor facilități moderne:

 • Baza de tratament beneficiază de aparate de recuperare robotizată LOKOMAT PRO și ARMEO Spring Elveția, piscină pentru efectuarea de proceduri de hidroterapie, facilitând astfel o recuperare ușoară și rapidă a pacienților.
 • Aerul din spital, inclusiv în blocul operator, este întotdeauna proaspăt, fiind recirculat și filtrat prin centrale speciale de purificare a aerului. Pentru asigurarea unui grad cât mai ridicat de asepsie, aportul de aer admis este evacuat constant printr-o serie de cicluri orare permanente, 24 de ore, 7 zile din 7.
 • Pacienții sunt cazați în saloane cu 1, 2 sau 3 paturi. Fiecare salon asigură un confort sporit, fiind prevăzut cu televizor full HD și grup sanitar propriu. Paturile sunt acționate electric, iar o parte dintre grupurile sanitare sunt complet amenajate pentru persoanele cu dizabilități.
 • Pacienții pot servi masa fie în restaurantul unității medicale, fie în salon, în funcție de preferință și starea de sănătate. 
 • Aparținătorii veniți în vizită au la dispoziție o parcare generoasă, cafenea și bibliotecă în incinta spitalului.
 • Pentru Contact și programări: Call Center: 0264-933Programări online: https://programare.medicover.ro/spital-cluj

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 26 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.com

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *