Cornel Iancu a devenit Membru Titular al Academiei de Științe Medicale

Profesorul universitar Cornel Iancu, chirurg în cadrul Institutului de Gastroenterologie din Cluj-Napoca a fost primit în rândurile Academiei de Ştiinţe Medicale.

Fericitul anunț a fost realizat de soția chirurgului, Monica Iancu, pe o rețea de socializare: „Azi îmi este atât de senin în ceruri și în suflet și sunt foarte bucuroasă să vă anunț că tot efortul, pregătirea, dăruirea, toată munca dedicată cercetării și sănătății oamenilor i-au fost recunoscute, apreciate și recompensate cu cel mai înalt titlu academic… de azi, Omul pe care îl respect, iubesc și admir, soțul meu, a devenit Academician, Membru Titular al Academiei de Științe Medicale.

Dragul meu drag, prin tot ceea ce ești, prin tot ce ai realizat și prin tot ce ai dăruit celor de lângă tine, familie, pacienți, colegi, colaboratori, rezidenți, studenți și prieteni, ești o frumoasă lecție de viață și un minunat exemplu demn de urmat!”.

profesorul universitar Cornel Iancu

Academia de Științe Medicale (ASM) este un for medical academic, diferit de Academia Română, înființat în 17 aprilie 1935, în conformitate cu legea de funcționare a acestei înalte instituții, votată în 11 și 12 aprilie 1935, intrată în vigoare prin Decretul Regal nr.1076 din 1935.

Înființarea acestei instituții academice a fost un răspuns la nevoia societății românești de a avea for medical academic și un corp profesional de elită format din principalii reprezentanți ai domeniilor medicale. Primul președinte al acestui for a fost Prof. Doctor Constantin Angelescu, membru de onoare al Academiei Romane.

Principalele scopuri ale Academiei sunt: de a contribui la progresul cunoștințelor științifice în domeniul medicinei umane și altora, care au legătură cu medicina, și a le dezvolta în România, de a studia și a discuta obiectivele științifice ale organizării sanitare, asistenței și asigurărilor sociale și a-și da avizul pe baza concluziilor stabilite.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *