15.000 de medici ruși îi cer lui Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina

Platforma online Sănătate Info a anunțat zilele trecute că sute de medici ruși au semnat o scrisoare deschisă prin care îi cer președintelui rus, Vladimir Putin, oprirea războiului din Ucraina. Între timp numărul semnatarilor a ajuns la 15.000.

Concret, ce solicită medicii?

„Noi, medici, asistente și paramedici ruși, ne opunem ferm acțiunilor militare desfășurate de forțele armate ruse pe teritoriul Ucrainei. Nu căutăm vinovații și nu judecăm pe nimeni. Misiunea noastră este să salvăm vieți omenești. Este greu de imaginat o profesie mai umană decât un medic. Și acum, în acest moment dificil pentru ambele țări, cerem la încetarea imediată a ostilităților și la rezolvarea tuturor problemelor politice exclusiv prin mijloace pașnice. Ca întotdeauna, nu împărțim oamenii în prieteni și dușmani. Am jurat să ajutăm orice om, indiferent de naționalitate, religie sau opinii politice. Dar astăzi ajutorul nostru nu este suficient. Războiul va lua multe vieți și va schilodi atât de multe destine încât nu vom avea timp să ajutăm, în ciuda tuturor eforturilor posibile. Toată lumea va țipa de durere și va striga către mame în aceeași limbă. Orice proiectil sau glonț, chiar dacă nu își atinge ținta și nu ia viața cuiva, tot aduce frică, panică și durere.

Durerea care contractă inimile. Inima tuturor doare acum. Civili, soldați, mamele și soțiile soldaților, durere pentru copii. Nimeni nu merită această frică. Nimeni nu merită să fie ucis sau rănit. Accidental sau intenționat. Rudele, prietenii, pacienții și colegii noștri se află pe teritoriile atacate. Nu există nicio persoană printre ei care ar beneficia de vărsarea de sânge în curs. Nu putem sta departe de durere și suferință, care cresc în fiecare minut. Viața umană este neprețuită. Este nevoie de un moment pentru a fi ucis în acțiune, în timp ce tratamentul și recuperarea victimelor poate dura ani. Și pentru momentele războiului de astăzi, vom plăti mulți ani după. Indiferent de cât de justificată este folosirea armelor letale, acestea rămân mortale. Sunt mortale și provoacă durere și suferință. Prin urmare, urmând jurămintele noastre și menținând un tratament uman și egal al tuturor vieților, cerem suspendarea imediată a tuturor operațiunilor cu folosirea armelor letale”, se arată în scrisoarea semnată de sute de medici ruși.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *