Legea de finanțare a Spitalului Regional de Urgență Cluj a fost adoptată de Camera Deputaților

Proiectul de lege prin care se aprobă contractul de finanţare a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaţilor.

Conform contractului de finanţare, împrumutul B.E.I. în valoare de 305 milioane euro reprezintă aproximativ 67% din costul net aferent obiectivului Spital Regional de Urgenţă Cluj, se arată în raportul Comisiei de buget a Camerei Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, diferenţa de aproximativ 150,4 milioane euro (33%) din costul total net, la care se adaugă taxele şi impozitele aferente proiectului, se vor asigura de partea română din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat.

„Proiectul se realizează pe o perioadă de 7 ani, respectiv 2020-2026, data finală de disponibilizare a împrumutului fiind de până la 72 de luni de la data semnării contractului de finanţare. Conform contractului de finanţare, împrumutul poate fi tras în maxim 30 de tranşe, valoarea minimă a unei tranşe fiind de 10 milioane euro.

Implementarea proiectului va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, în calitate de agenţie de implementare (Promotor), acestuia delegându-i-se întreaga autoritate şi responsabilitate privind realizarea proiectului şi utilizarea fondurilor alocate”, se mai arată în document.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat în cazul acestui proiect, iar Senatul este Cameră decizională.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *