Timișorenii au dus plăpumi şi pături la Clinica de Oncologie din Timişoara, unde bolnavii îngheață de frig! România anului 2022…

Grupul civic Liga de Vest a organizat, luni, „Protestul păturilor” de la Timişoara, după ce, de zile întregi, bolnavii din Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal îndură frigul, iar acțiunii i s-a alăturat şi mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan. Bolnavii la Clinica de Oncologie sunt nevoiţi să suporte frigul din saloane, în condițiile în care compania de termoficare ce furnizează agent termic la capacitate redusă.

Gestul lor a adus lacrimi în ochii medicilor și personalului sanitar de la Clinica de Oncologie. În doar o oră, un salon s-a umplut până la refuz cu pături, pilote și lenjerii. 

Și Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, s-a alăturat actiunii de la Clinica de Oncologie. ÎPS  a adus paturi electrice și două paturi după ce săptămâna trecută Biserica a donat mai multe pilote, perne si pături. 

Rămasă fără bani, societatea de termoficare aflată în subordinea Primăriei Timişoara a redus temperatura de plecare a apei calde din punctele termice la 40 de grade. Colterm, aflată în insolvenţă, are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.

Guvernul a alocat săptămâna trecută încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara, ca să sprijine sistemul de încălzire.

Foto Ştefan Both 
Foto Ştefan Both 
Foto Ştefan Both 
Foto Ştefan Both 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *