Experți britanici: Produsele FAST-FOOD sunt un factor important care provoacă bolile autoimune

Experți britanici James Lee şi Carola Vinuesa, de la Institutului Francis Crick din Londra, au înfiinţat grupuri de cercetare separate pentru a ajuta la identificarea cauzelor exacte ale bolilor autoimune.

Concluzia? Consumul de „alimente” de tip fast-food,  este un factor important care a contribuit la creşterea predispoziţiei la unele persoane pentru bolile autoimune: „Din produsele fast-food lipsesc anumite ingrediente importante, cum ar fi fibrele, iar dovezile sugerează că această modificare afectează microbiomul unei persoane – colecţia de micro-organisme pe care o avem în intestin şi care joacă un rol cheie în controlul diferitelor funcţii ale corpului”

Cei doi experți din Marea Britanie au subliniat că susceptibilităţile individuale au fost implicate în contractarea unor astfel de boli, afecţiuni care includ şi boala celiacă, precum şi lupusul, care declanşează inflamaţii şi umflături şi poate provoca leziuni diferitelor organe, inclusiv inimii: „Dacă nu ai o anumită susceptibilitate genetică, nu vei avea neapărat o boală autoimună, indiferent de câte Big Mac-uri mănânci (…) Nu putem face multe pentru a opri răspândirea globală a francizelor fast-food. Deci, în schimb, încercăm să înţelegem mecanismele genetice fundamentale care stau la baza bolilor autoimune şi îi fac pe unii oameni susceptibili, dar pe alţii nu. Vrem să abordăm problema la acel nivel” conform The Guardian.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *