Este sănătoasă tradiționala slănină, cu ceapă și o dușcă de țuică?

Health coach-ul holistic, Călin Nădăşan, unul dintre cei mai buni cunoscători ai modului echilibrat și sănătos de alimentație, un cunoscător al celulei, metabolismului și corpul uman în general, explică într-un interviu pentru dispersie.ro dacă este sau nu sănătoasă tradiționala slănină, cu ceapă și o dușcă de țuică.

Cei de la dispersie.ro au întrebat: „Bunicii noștrii, pe vremuri, mâncau slănină cu ceapă și beau țuică. Astăzi se spune că nu prea este sănătos acest stil de viață. Este mai sănătos să muști dintr-un hamburger sau o shaorma cu 4 sosuri decât dintr-o slană și o ceapă?”

Ce a răspuns Călin Nădăşan?

„Eu îmi includ măcar o bucățică de slănină și ceapă sau usturoi în dietă aproape zilnic. Hamburger și shaorma am și uitat de când nu m-am atins. Asta cred că răspunde la întrebarea ta. Nu și țuică, decât extrem de rar, când merg  la țară. Prefer vinul sec/demisec. Roșu, roze, alb. Rară Neagră, Fetească Neagră, Merlot, Sauvignon blanc, Cabernet, Shiraz. Suntem perfect adaptați evolutiv la metabolizarea alcoolului, unele rase mai bine decât altele, unii indivizi mai bine decât alții, toleranța personală e secretul. Atenție la cum funcționezi fizic și psihic la consum și ia măsuri în consecință. Pentru unii, e mult mai bine să-l excludă total” a răspuns Nădășan pentru dispersie.ro

Pentru a citi tot interviul, click aici!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *