Tișe: „Aproximativ 40% dintre pacienții din spitalele clujene sunt neclujeni” Cum ar funcționa sistemul medical clujean fără surplusul de 40%?

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat într-o emisiune la Napoca Live că aproximativ 40% dintre pacienții din spitalele clujene sunt neclujeni.

Discuția a survenit în contextul în care au fost semnate contractele de finanțare prin PNRR, destinate achiziției de echipamente de înaltă tehnologie pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în spitalele clujene – Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Urgență pentru Copii.

„Vom încerca să dotăm toate spitalele cu minim necesar pentru a încerca să preîntâmpinăm sau să reducem acest risc de infecții nosocomiale. Ceea ce ne dorim noi practic este un plus de siguranță pentru pacienții clujeni, motiv pentru care acest proiect european, câștigat și finanțat reprezintă un pas înainte pentru sectorul medical.

Nu veți găsi în toate județele și în toate spitalele așa ceva, din contră, eu cred că banii europeni pe care am reușit să-i atragem, vor fi utilizați în aceste spitale în scopul prevenitii infecțiilor și poate duce în final la un act medical de înaltă calitate.

Aproximativ 40% dintre pacienții din spitalele noastre, din Cluj, în medie, sunt neclujeni. Imaginați-vă ce ar însemna dacă Clujul nu ar mai primi pacienți din alte județe. Ar fi un model unic în Europa, de practică și de înaltă calitate pentru că nu ar mai fi cozi la urgențe, nu ar mai fi cozi la internări, ar face față sistemul cu brio la ceea ce are nevoie Clujul. Imaginați-vă că de mâine s-ar reduce numărul la jumătate de pacienți care sunt neclujeni.

Eu tot spun asta, și discut cu omologii mei din județe care se laudă că ei au un spital bine dotat și se laudă cu asta și eu le zic că degeaba e bine dotat că nu au medici, nu au aparatură necesară sau suficientă, și tot la Cluj vor veni pacienții, și decât să investească în spitalul lor pentru că nu au pacienți, mai bine ar investi în spitalul regional, doar că fiecare vrea să aibă la el în reședința de județ un spital, fiecare vrea un aeroport la el în oraș dar lucrurile nu pot continua pentru că nu sunt bani destui.

Nici un omolog din județele vecine nu dorește să contribuie la dezvoltarea spitalelor clujene în schimb pacienții din alte județe sunt 40% în spitalele clujene și până la urmă pentru contribuabilul din Cluj nu este corect pentru că doar el contribuie la dezvoltarea spitalelor clujene” a precizat liderul județului Cluj, Alin Tișe.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *